Ronjan vauvat

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Elämä on ylläreitä täynnä

Otsikkokin kertoo jo paljon. Ylläreitä tähän elämään mahtuu ja niitä kokee silloinkin kun ei olisi niiden aika.

Rytmi alkoi tänään ja eilen tekemään pesää, ajattelin sen olevan vain valeraskautta. Nohh... Heinää kanniskeli, pyyhkeen repi noiden yhteiseen vessalaatikkoon. Kyllä mulla oli pieni kutina että josko toi oliski sittenki paksuna mutta kun nisistä ei tullut maitoa tai masussa mitään tuntunut, annoin asian olla.

Vahingot ovat saaneet alkunsa varmasti kuukautta ennen, Ruutilla oli tapana 150cm korkeuksissa heittää häkin kalteriosa lattialle, siellä se monena päivänä vain istui ja nökötti, korkeuksissa. Rytmi on kova tyttö hyppimään. Häkkien vieressä oli kaksi muovilaatikkoa jossa alimmassa on kanien puupelletit, ylemmässä heinää. Rytmi hyppi usein näiden laatikoiden päälle vaikka aika korkealla ovatkin. Ainoa tapa saada vahingot aikaan, on se että Rytmi on vieraillut vapaana ollessa Ruutin häkissä, sen jälkeen hypännyt alas. Ainoa mahdollisuus. Rion muksuja nämä eivät varmasti ole koska Rio ei ole päässyt Rytmin luokse lähiaikoina. Ainoa mahdollisuus on Ruuti, Rytmin oma veli. Ei tullut silloin mieleenkään että Rytmi olisi päässyt sinne hyppäämään, toisin kävi. Onneksi kaikki näyttäs olevan ookoosti, poikaset elossa, emo ei näyttänyt stressaantuneen.


Huomasin vauvat kun tulin Rinjan kanssa pihalta, laitoin Rinjan häkkiin ja kurkotin ottamaan toista poikasta. Noh, katseeni osui noiden vessalaatikkoon joka oli täynnä karvaa... Liikettä siellä sitten näkyikin, siellä ne olivat, seitsemän pientä vauvaa. Poikaset ovat syntyneet tänään jossain vaiheessa. Rytmi on joutunut synnyttää 8 muun kanin pomppiessa ympärillä, Ronjan, Rusinan, Monican ja Ronjan viisi jo 2kk vanhojen vauvojen.

Ei olis voinu niinku huonompaan aikaan tulla, nyt ei oltas kaivattu yhtään enempää kaneja. Mutta asialle ei voi enää mitään. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Pian näkee jääkö kaikki henkiin, hoitaako Rytmi lapsiaan, sen näkee sitten aikanaan.

Sukupuolet eivät ole selvillä, vielä. Niistä tulee tieto myöhemmin.

Siirrettiin poikaset ja emä toiseen häkkiin, saavat siellä rauhoittua ja Rytmi pääsee rentoutumaan.

Jos jotakuta kiinnostaa niin numeroni on 0451345544 ja mieluiten soitot neljän jälkeen, tekstata saa vapaasti. S-postini on marjamamma@hotmail.com.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti