Ronjan vauvat

lauantai 29. syyskuuta 2012

Kylmä ilman sua

Laumamme pieneni yhdellä perjantaina. Pieni rakas hamsterini lopetettiin tasan kaksivuotiaana.
s28.9.2010-k28.9.2012

Huomasin Viltsun kunnossa rajun muutoksen, se normaali pyöräys oli kaikonnut, oli laihtunut, normaalipainoisena painoi n.170g, nyt painoi pahimmillaan vain 134g.. Noin pienelle eläimelle se on paljon. Haisi tosi vahvalle pissalle, putsasin lämpimällä vedelle sen masusta kuivuneen pissan. Silmät olivat herätessään ummessa, varsinkin vasen silmä. Autoin lämpimällä  vedellä. Se ajatus hiipi mieleeni.. Se päivä jolloin käyn lopetuttamaan pienen..
Perjantai on pahin... Oli torstai ja aina hamsterini ovat kuolleet perjantaina (ellen väärin muista jotakuta).
Päätin että ennen lauantaita.. Ei tarvitsisi sitten stressata että selviäisikö se viikonlopun yli ja turhaan alkaa toista kiusaamaan, turhaa stressaamista ja riskin ottoa. Sain yhden hamsterikasvattajan kiinni jolla olisi hiilaripönttö. Sovittiin tapaaminen samalle päivälle.
Silloin itkin ja tulin itkemään monta kertaa. Olihan tuo ollut mulla jo kauemmin kuin edelliset hamsterit, ja sain tuon 18vuotis lahjaksi.
Lähdettiin isäni kanssa viemään sitä lopetettavaksi, se automatka, radiossa alkoi jossain vaiheessa soimaan Kaija Koon "Niin kaunis on hiljaisuus"... Päästiin perille, hyvästelin sen rapussa, pimpotin ovikelloa, annoin Viltsun kasvattajalle. Odotin eteisessä. Pian hän tulee sanomaan ettei Viltsua tarvitsisi lopettaa, pojalla oli liian pitkät hampaat, poitsu jäi kuitenkin kasvattajalle tarkkailuun. Jos kaikki menisi hyvin, saisin pienen takaisin kotiin. Mutta niin ei tapahtunut... Sain töissä kasvattajalta viestin että Viltsu on lopettanut kuolaamisen, MUTTA sillä on märkähäntä.. Jonka kuolleisuus on 99%.. Antibiootit olisivat ehkä voineet auttaa mutta en halunnut ottaa sitä riskiä että ne eivät tehoaisikaan, olihan Viltsu jo 2v, turhaa stressiä mulle että hamsterille. Niimpä päätin että poika lopetetaan... Pääsi kärsimyksistään jo samana päivänä.. Nyt sillä ei ole kipuja, pääsi paremmille hamstrausmaille <3Lepää rauhassa rakas <3

27.9.2012

27.9.2012
25.9.2012

1 kommentti: